Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Ηλιούπολης τάσσεται στο πλευρό των καταπατητών του Υμηττού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης έχει αναλάβει να συλλέξει τις ενστάσεις επί των δασικών χαρτών του Υμηττού (Διεύθυνση Δασών), από καταπατητές ιδιώτες. Οι ενστάσεις των ιδιωτών αφορούν κυρίως αυθαίρετα κτίσματα στο τέλος των οδών Σοφ. Βενιζέλου, Νεύτωνος και Υπερείδου. Στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται ακόμη, η οικιστική επέκταση κάποιων Ανοιχτών Οικοδομικών Τετραγώνων και η διεύρυνση του οδικού δικτύου που εφάπτεται στον δασικό χώρο, σε βάρος του βουνού.

Ανάμεσα στους καταπατητές βρίσκεται και ο ίδιος ο Δήμος Ηλιούπολης, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις στην περιοχή της ΔΙΑΝΑ και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), το Γκαράζ των Οχημάτων του Δήμου και το Δ' Αθλητικό Κέντρο, σε δασική έκταση στα σύνορα Ηλιούπολης - Αργυρούπολης.

Στην ίδια «καυτή» περιοχή, μεθοδεύεται από τον ΑΔΜΗΕ η αναβάθμιση του παράνομου σύμφωνα με 3 αποφάσεις του ΣτΕ Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης, με τις συμπολιτευόμενες παρατάξεις της δημοτικής αρχής (Ηλιουπόλοι μαζί και Συνεργοί με την Ηλιούπολη) να έχουν κρατήσει απαράδεκτη στάση επί του θέματος. Εκτός ότι αγνοούν τους δυναμικούς αγώνες που έχουν δοθεί στο παρελθόν από την τοπική κοινωνία για την αποτροπή της κατασκευής των εν λόγω εγκαταστάσεων, αδιαφορώντας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για απομάκρυνση του ΚΥΤ, μεθόδευσαν αντίθετα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατασκευή Διαδημοτικού Νεκροταφείου σε έκταση του Υμηττού στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού», «...έχει συνταχθεί από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου μια Γνωμοδότηση19 σελίδων και από την Τεχνική Υπηρεσία μια Εισήγηση 17 σελίδων προς την ελεγχόμενη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία καλείται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίαση με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Οι αντιρρήσεις και οι προτάσεις της παρούσας δημοτικής αρχής επί του δασικού χάρτη, προωθούν εν τέλει την επέκταση της πόλης και όχι το δημόσιο συμφέρον , προωθούν την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δασικού χώρου του Υμηττού.

Για το λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές.»

ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ